Contact

Noorderstraat 81-83
NL-9611 AB Sappemeer
Telefoon (0598) 39 33 88

K.v.K. 02329148
BTW 8015.78.048.B01

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van
08.30-18.00 uur
Zaterdag en zondag gesloten

Digitaal drukken is eigenlijk geen drukken, maar printen. Doordat de kwaliteit van geprint werk de afgelopen jaren met sprongen is vooruitgegaan lopen de begrippen drukken en printen steeds vaker door elkaar.

Digitale bestanden printen we in zwart of in kleur op papier vanaf 80 g/m2, en op karton tot 250 g/m2. We kunnen de meest voorkomende bestandsformaten verwerken. Ook het printen met gebruikmaking van een door u aangeleverde database is mogelijk (variabele data printing).

Printen kan zowel enkel- als dubbelzijdig. Voor kleine tot niet al te hoge oplages is deze vorm van vermenigvuldigen vaak ideaal, aangezien de startkosten laag zijn.

De afdrukkwaliteit van onze digitale machines is verbazend goed, maar..... er zijn een paar punten waar op gelet moet worden: 

  • Op een vouw zal de bedrukking meestal gaan brokkelen. Het vermijden van een bedrukking op de vouw is de enige afdoende oplossing. 
  • Bij een egaal vlak kunnen soms banen in de bedrukking zichtbaar worden, bij sommige kleuren meer dan bij andere. Een oplossing hiervoor is er niet, de enige remedie zou zijn om een dergelijk vlak in offset te drukken. 
  • Bij het printen kunnen geringe afwijkingen in de stand van de afdruk op het papier optreden. Hierdoor is printen minder nauwkeurig dan offsetdruk, hetgeen in de nabewerking soms voor problemen kan zorgen.